PATÉ D’ALGUES I
TOFU
Ingredients:
250 g de tofu
1 tassa d’algues espagueti de mar o altra
1 cull. d’alfàbrega o orenga
250 g de tofu
1 tassa d’algues espagueti de mar o altra
1 cull. d’alfàbrega o orenga
1
o 2 grans d'all
1 cull. de miso
1 cull. de miso
2 cull. de suc concentrat de poma*
oli d'oliva
sal
Preparació:
Es posa l’alga en un recipient que pugui anar al foc i es cobreix amb l’aigua justa. Es deixa que s’hidrati i després es fa bullir amb el suc de poma durant uns 20 minuts (dependrà del tipus d’alga, cada una necessita un temps diferent).
oli d'oliva
sal
Preparació:
Es posa l’alga en un recipient que pugui anar al foc i es cobreix amb l’aigua justa. Es deixa que s’hidrati i després es fa bullir amb el suc de poma durant uns 20 minuts (dependrà del tipus d’alga, cada una necessita un temps diferent).
Es trosseja el tofu i cou en un olla amb
aigua i una mica de sal durant 15 minuts.
S’escorre i es reserva.
Es col·loquen tots els
ingredients en el vas de la
batedora i es tritura. Podem graduar la textura
afegint-hi aigua de bullir el tofu o bé llevat de cervesa per espessir.
El podem prendre en una torradeta o bé amb verdures cruixents.
*El suc concentrat de poma el podem comprar
en una botiga de dietètica i és molt útil per treure el gust peculiar de les
algues si és que no ens agrada.
Fonts: Recepta facilitada per Modesta Mas